Skip to main content
Ekologisktfairtrade

Har du koll på märkningarna?

By 7 januari, 2016No Comments

Eguale_Kokos_2091_450x450Du vill vara en ansvarsfull konsument. Du vill dricka kaffe som inte har en negativ inverkan på planeten. Tvärtom, du vill gärna dricka ett kaffe som till och med bidrar till att göra världen till en bättre plats.

Det är bra! Mycket bra.

Men som konsument kan man lätt bli förvirrad när man kliver in i en butik och ser alla produkter och – framförallt – alla de olika märkningar som syftar till att guida till bättre köp.

Göteborgs-Postens konsumentredaktion gjorde en djupdykning och hittade 25 olika kaffen med 7 olika märkningar i olika kombinationer. Intressant läsning, onekligen!

Har du koll på alla märkningarna? Läs gärna artikeln, som sagt. Och kolla även Medveten Konsumtions fina sammanställning över olika märkningar och vad de står för. Det finns fler än man tror.

Eguales produkter (som till exempel vår nya chokladkaka Eguale Kokos här ovan) är alltid dubbelcertifierade, det vill säga att de har både Fairtrade-märkning och ekologisk märkning enligt antingen KRAV eller kriterierna för lövet, EU:s ekologiska märke.

Men det visste du säkert redan!