Ekologiskt och kvalitet

Ekologisk odling handlar om att ta ansvar för planeten. Det är en fullständig självklarhet i vår verksamhet. Kvalitet är för oss en blandning av god smak, hållbarhet och rena råvaror utan tillsatser.

Läs mer

Ekologiska certifieringar

Genom våra kontakter med producenter i utvecklingsländer ser vi hur klimatförändringarna påverkar vår jord. Det är de redan utsatta som drabbas först. Idag känns det viktigare och mer självklart än någonsin att bara använda sig av ekologiska produkter som framtagits med största möjliga hänsyn till människa och miljö.

Här kan du läsa mer om våra ekologiska certifieringar.

Certifiering: KRAV

KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Det betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden får en schystare arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med GMO.

KRAV

Certifiering: EU-ekologiskt

Europeiska Unionen, EU, har en egen certifiering för ekologiska livsmedel. Certifieringen påminner i många avseenden om KRAV, som är betydligt vanligare på den svenska marknaden. KRAV har till viss del mer långtgående regler än EU-märkningen, bl.a. när det gäller djuromsorg, klimat och social hänsyn.

Certifiering: ZeroMission

ZeroMission är en klimatkompensationsmärkning som får användas av företag som följer ZeroMissions riktlinjer som arbetar med hållbarhet, socialt ansvar och miljöhänsyn.

Eguale kompenserar t ex för sina båttransporter av kaffe genom ett projekt i Raichur Indien, där man distribuerar den effektiva spisen Chulika. Klimatkompensationen är certifierad Gold Standard och Fairtrade Climate Standard.

Precis som för Fairtrade-certifierade råvaror genererar Fairtrade Carbon Credits en premie till projektet som de använder för investeringar i lokalsamhällets minskade klimatpåverkan.

Kontakta oss

Eguale
Prästgårdsängen 3
412 71 Göteborg
Tel 031 65 48 00
info@eguale.se

Läs om villkor

Följ oss på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nu kan du få erbjudanden och annan kul information enkelt via vårt nyhetsbrev. Prenumerera gör du genom att fylla i din e-postadress i formuläret nedan.