Skip to main content
BloggfairtradeReklam

Sluta hyckla – hårda ord, men vi tror det kan behövas

By 24 november, 2014No Comments

Du kanske har hamnat här efter att du sett någon av våra annonser i Göteborgs-Posten, eller via vår kampanjsajt slutahyckla.se. Först av allt: vi är glada att du är här, och att du vill lägga några minuter av din värdefulla tid på att läsa vad vi har att säga. 

Den här kampanjen är lite av en storsatsning för oss. Temat är en enkel uppmaning till svenska konsumenter: sluta hyckla. 

Det kan kännas som hårda ord, men det här är något som grott i oss ganska länge nu. En slags konstruktiv frustration över att saker och ting går för långsamt. Vi vet att det finns en del som förstått, och det är vi glada för. 

Men faktum kvarstår: Åtta av tio svenska konsumenter hävdar att de handlar Fairtrade-produkter varje månad. Kännedomen om Fairtrade-märket är högre än någonsin. Ändå utgör försäljningen av Fairtrade-märkta produkter mindre än en procent av den totala dagligvaruhandeln i Sverige. 

Det är alldeles för lite. 

Det borde vara en fullständig självklarhet att köpa Fairtrade-märkta produkter, men så är det uppenbarligen inte. Under våra resor till producenter i olika utvecklingsländer har vi med egna ögon sett vilken effekt Fairtrade-systemet har. Det är en kraft som lyfter människor ur fattigdom och ger dem verktyg att forma sin egen framtid. Vi har jobbat med det här längre än något annat svenskt företag. Fairtrade-principen är djupt ingraverad i vårt DNA. För oss är det här oerhört viktigt. Vi hoppas alla som kommer i kontakt med vår kampanj känner sig berörda, och gör någonting åt saken. 

På riktigt. 

Nu. 

Det är enkelt. Och gott. Ta ett beslut, nu på en gång, att börja välja Fairtrade. Om du vill kan du gå direkt till vår sajt och beställa kaffe, te, choklad eller snacksprodukter. Vi har jobbat hårt med att skapa ett sortiment med enbart Fairtrade-märkta kvalitetsprodukter, och nu har vi även sänkt fraktkostnaden för att underlätta ännu mer. Om du föredrar att handla i butik, så finns våra varor i välsorterade matbutiker. 

Ok. Nu är vi klara för den här gången. Tack för att du tog dig tid, och hoppas vi ses snart igen!

Klicka på bilden för att läsa hela annonserna:

Kampanj-Eguale_Blogg