Nyheterna fortsätter att komma och till mångas glädje lanserar Eguale nu en helt ny chokladserie med 3 spännande smaker i 50-grams format.
Cashew & Raisin, Caramel Crisp och Lemon Peel är smakerna i en rykande färsk chokladserie från Eguale i den behändiga ”grab-and-eat”-storleken 50g. Chokladen är såklart Fairtrade-certifierad och ekologisk, och dessutom utan tillsatser och glutenfria. Med andra ord lika bra och goda som all choklad från Eguale. Tilltalande smaker och färggrann, utstickande design gör serien till ett schyst alternativ till konventionella bars på marknaden.
Eguales nya chokladserie har, förutom svensk text, nordisk ingrediensförteckning och tryckt på förpackningens insida finns ”the Eguale-story” som berättar mer om Eguales arbete med rättvis handel, vad som gör chokladen speciell och om fåglarna på förpackningarna. Visste du till exempel att de vackra fåglarna, som är unika för varje produkt, representerar frihet, exotism och naturens skönhet – i korthet det som Eguale står för.
Chokladens råvaror hämtas bland annat hos kakaokooperativet El Ceibo i Bolivia och sockerkooperativet Alter Trade i Filippinerna. Sockret i chokladen heter Mascobado och är ett oraffinerat fullrörsocker som utvinns av hela sockerröret. Därmed kan viktiga mineraler och spårämnen, som annars går förlorade bevaras i sockret, samtidigt som man får ett socker av högsta kvalitet med smaktoner av kola och lakrits. Tillverkningen av chokladen sker i en av de bästa chokladfabrikerna i Schweiz.