Skip to main content

6570_6580_mindre _72pptNu kommer ännu en nyhet från Eguale – Bryggkaffe i vakuumförpackning rostat på arabicabönor från Mexiko, Peru och Indonesien.

Det nya bryggkaffet från Eguale är precis vad du kan förvänta dig av en produkt från Eguale. Smakmässigt bjuder Eguale Mellanrostat Bryggkaffe på angenäma toner av citrus och mogna bär medan Eguale Mörkrostat Bryggkaffe har en något kraftigare smak med toner av kakao. I båda blandningarna finns en angenäm eftersmak som får sin tydliga karaktär från Gayo Mountain bönorna från Indonesien. Huvudproducent av råkaffet är Eguales mångåriga samarbetspartner och delägare: kaffekooperativet UCIRI i Mexiko som är världens första Fairtrade-certifierade kaffekooperativ.

Med sin snygga, exklusiva förpackning och med en perfekt balanserad smak mellan styrka och syrlighet finns det stor anledning att tro att nyheten kommer bli din nya favorit i kaffehyllan. Kaffet är såklart Fairtrade-märkt, ekologiskt odlat enligt KRAVs kriterier och klimatkompenserat – som alltid med Eguales kaffe.

På kaffepaketets baksida förklaras tanken bakom kaffe från Eguale:

Kaffe är mycket politik och multinationella affärer. Varje paket du köper och varje kopp du dricker är en del i en global industri där den som jobbar mest tjänar minst. Vi vill att bönderna ska få mer ersättning. Vi vill att de skall garanteras en lön som går att leva på och att deras barn skall få gå i skolan. Idén kallas Fair Trade och vi var bland de första i Sverige att jobba enligt dess principer. När du väljer Eguale blir du en av oss som förstått att det faktiskt går att göra världen mer rättvis och hållbar.  Många små steg kan göra stor skillnad. Tar du ett av dem idag, när du väljer kaffe i din livsmedelsbutik?

Eguales Bryggkaffe finns att köpa på eguale.se samt i välsorterade Coop- och Ica-butiker över hela landet.