Skip to main content

Påsken nalkas och under den kommande helgen konsumeras hela 6 000 ton godis i Sverige. Gottegrisar som vi är, äter svenskarna mest godis i hela världen. Påskägg i choklad med färgglada omslag i aluminium må vara festligt, men inte om du tänker på miljön.

Du vet säkert redan att aluminium inte är bra för miljön. Men vet du vilken inverkan choklad har på klimatet? Choklad innehåller ofta palmolja som tas från de dyrbara regnskogarna i Sydostasien. Produktionen av mjölkchoklad orsakar 2,8 kilo koldioxid per kilo choklad, medan miljöpåverkan från mörk choklad är betydligt mindre. Medlemmar i Fairtrade använder återvunna material och förnyelsebar energi för minsta möjliga påverkan av miljön. Plantor från certifierade odlingar växer ofta i skugga vilket ger kakaon en bättre smak. Fairtrade är inte bara godare för miljön, det ger också godare choklad. Dessutom bidrar du till ett bättre klimat på kakaoodlingarna – fritt från barnarbete och giftiga kemikalier. Vill du veta mer? Då kan du besöka www.wfto.com.

Eguale choklad & konfektyr

Eguale har ett brett sortiment av choklad certifierad av både Fairtrade och KRAV. För oss är det viktigt med rättvisa även i påskägget. Fira påsk med Eguale!

Hitta din återförsäljare på www.eguale.se/butiker.

 

Leave a Reply