Skip to main content

Många göteborgare har fällt en tår över det faktum att legendariska Mauritz Kaffe på Fredsgatan 2 i Göteborg tvingats besluta om en nedläggning. Lördagen den 1 september är sista dagen som kafét håller öppet. Bolaget har funnits sedan 1888, och kafét har funnits sedan 1973.

Nu är den historien över – men inget ont som inte för något gott med sig. Under Göteborgs Kulturkalas, som inleds den 14 augusti, premiäröppnar Auto Kaffevagn i samarbete med Mauritz Kaffe. Vagnen kommer att stå i Brunnsparken och servera nyrostat kaffe med olika tillbehör.

Under Kulturkalaset kommer även Karibiskt Kaffe att servera kaffe, i Bältesspännarparken. Kaffet är importerat av oss på Eguale, och det är samma kaffe som vi i höst kommer att lansera under namnet Esperanza Dominicana. Det importeras av kooperativet Fedecares i Dominikanska Republiken, och är självklart Fairtrade-märkt och ekologiskt. Det är ett litet tag kvar till vår lansering (håll utkik här på bloggen för mer info), men under Göteborgs Kulturkalas har du alltså chansen att provsmaka i förväg.

(Foto: Per A J Andersson, CC, Wikimedia Commons)