Skip to main content

Vi kan gladeligen berätta för er att vi har ett nytt kaffe i vårt sortiment, Esperanza Dominicana. Om du var på Fair Trade Forum förra helgen kanske du till och med hunnit smaka på det? Vi bjöd på detta nya spännande kaffe tillsammans med en chokladbit i vår monter!

Esperanza Dominicana görs av Fedecares, ett kooperativ som består av 134 lokala odlarföreningar i Dominikanska Republiken. Kooperativet bildades så tidigt som 1976 efter att orkanen David hade dragit in och förstört så väldigt mycket av landets vackra och varierande natur. Syftet med uppstarten var att bygga upp regionerna där det odlades kaffe och få igång produktionen igen. Idag är Fedecares främsta uppgift att höja livskvalitén för sina medlemmar genom att investera i infrastruktur, stärka odlarnas gemenskap samt främja ekologiska metoder.

Bönorna som odlas av Fedecares rostas till en lätt mörkrost, mals till bryggkaffe och stoppas i ett paket som pryds av den intensivt gröna fågeln Hispaniola Parakit. Kaffet har en balanserad smakkaraktär med en rund sötma och en tvist av kryddighet i eftersmaken.

Hoppas att det smakar!