Goda bryggtips

Nu är det dags att tillreda ditt kaffe, för att få ut det mesta av smaken ger vi dig några enkla bryggtips.

Val av kaffe

Bryggmalet

Hela bönor

Espresso

Bryggning

Dosera 1 kaffemått per 1,5 dl vatten i din filterbryggare, perkolator eller presskanna.
Ställ in kvarnen på rätt malningsgrad beroende på vilken bryggningsmetod du använder. Dosera 1 kaffemått per 1,5 del vatten.
Ställ in kvarnen på rättmalningsgrad för din espressobryggare. Dosera 7-9 gram kaffe per 3 cl espresso.

Temperatur

IDEALISK BRYGGTEMPERATUR 92-96°C.

SLOW ROAST.

Hela värdekedjan är viktig för oss för att du ska få en riktigt god smak i munnen. Därför odlas våra kaffebönor av olika ekologiska och fairtrade-certifierade kooperativ runt om i världen. De särskilda förutsättningarna på varje geografisk plats sätter sin unika prägel på smaken. Vi köper direkt av odlarkooperativen, på samma sätt som vi gjort sedan vi började importera kaffe 1988.

När bönorna anlänt till rosteriet, ser vi till att utvinna aromerna fullt ut genom den skonsamma slow-roast metoden. Det går alltså lite långsamt, men resultatet blir fantastiskt!

Kontakta oss

Eguale
Prästgårdsängen 3
412 71 Göteborg
Tel 031 65 48 00
info@eguale.se

Läs om villkor

Följ oss på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nu kan du få erbjudanden och annan kul information enkelt via vårt nyhetsbrev. Prenumerera gör du genom att fylla i din e-postadress i formuläret nedan.