Skip to main content

Dagens bästa stund är fikastunden. Det tycker i alla fall vi på Eguale och 400 000 andra som fikade på förra årets största, gemensamma fikapaus. I år anordnas Fairtrade Challenge för fjärde året i rad och inträffar den 18:e oktober. Vi vill uppmana dig som privatperson, er som företag eller organisation att delta i denna fantastiska och goda utmaning som anordnas av våra vänner Fairtrade Sverige.

Utmaningen går ut på att så många som möjligt ska fika, på olika platser i Sverige, under en och samma dag. Det enda villkoret för att arrangera en fikapaus är att minst en produkt som fikas på ska vara Fairtrade-märkt. Om du vill köpa någon av våra produkter, så finns en butikslista här. Målet är att vi ska vara minst en halv miljon svenskar som stöttar rättvis handel och skapar bättre förutsättningar för odlare medan vi avnjuter dagens bästa stund tillsammans.

Gå in på Fairtrade Challenge och läs mer om hur ni kan vinna de olika tävlingarna i samband med dagen. Och framförallt: anmäl er fikapaus!