Hur allt började

Vi har arbetat med fair trade sedan 1976 och drivs av visionen om rättvisa för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Eguale är en del av livsmedelsföretaget Sackeus the fair trade company. Vi var en av de allra första aktörerna att introducera idén om fattigdomsbekämpning genom rättvis handel.

Våra värderingar

Möt våra producenter

Jo vi är faktiskt lite godare än andra.

På 70-talet ville flera rörelser starta ett företag som skulle hjälpa människor i tredje världen att få det bättre – Sackeus startades 1976. En livsmedelsgrossist med syftet att etablera handel med små producenter i utvecklingsländer för att stimulera utveckling och bekämpa fattigdom i drabbade områden. Det gjorde vi genom att enbart handla med livsmedel som producerats under internationella kriterier för fair trade. Och är delägt av det mexikanska kaffeodlarkooperativet UCIRI. Fortfarande har vi samma uppdrag: Att bidra till att människor får ett bättre liv.

Eguale

Eguale är ett varumärke som tillhör Sackeus AB. Idag har bolaget utvecklats till en heltäckande kvalitetsleverantör med fullt fokus på fair trade, kvalitet och god smak.

Det finns massor kvar att göra!

Eguale är format ur en vision om en handelskedja som är schysst för alla inblandade. Från jordbrukaren, teplockaren och till slutkonsumenten. Och mot kommande generationer genom hänsyn till vår miljö. Det är därför vi är kompromisslösa i vår hållning till rättvis handel och ekologiskt producerat. Alla våra produkter är certifierade av de certifieringssystem som har de högst ställda kraven på social, etiskt och miljömässig hållbarhet.

Eguale manifest

Du behandlar inte en vän illa. Du sviker inte, lurar inte. Du är ärlig. Du visar respekt. Du är beredd att göra mer. Gå över eld och vatten. Ibland bokstavligt och hela vägen till Mexiko, Peru och Indonesien, ibland bara genom att finnas nära.

Vi står upp för våra vänners rättigheter. Vi har passion, rättvisa och gemenskap i blodet. Vi var först ut med fair trade 1976 och vi tummar inte på våra värderingar. När konkurrenterna spelar ett falskt spel är vi äkta och ärliga. När orättvisan tränger sig på möter vi upp med kärlek och rättvisa. Genom att vara vår samhällssyn trogen, sprider vi tro och hopp till världen.

Vi gör skillnad för hela produktionsledet. Men vi gör också skillnad här där vi lever våra liv. För människor vi inte känner. För att vi kan och vill skapa en schysstare värld där alla är välkomna. Där en kopp kaffe, te eller en chokladbit kan vara den lilla handling som öppnar dörren för den som står utanför.
Eguale – Framtiden är rättvis.

4 tips till dig som vill göra skillnad

Vi vet att det finns konsumenter som tar stort ansvar, och förstår att vi kan förändra världen genom att stoppa rätt varor i kundkorgen. Det är vi tacksamma för.

Välj både ekologiskt och Fairtrade-märkt

Om du kan välja mellan olika certifieringar anser vi att produkter som är märkta både ekologiskt och Fairtrade – då är du säker på att ditt kaffe, te eller choklad har odlats utan giftiga bekämpningsmedel och att de som odlat kaffet har fått ett schysst pris för det.

Ställ krav på din butik

Hittar du inte det du söker i hyllan? Fråga personalen och uppmana dem att ta in mer certifierat kaffe i sortimentet. Butikerna anpassar sitt sortiment efter kundernas önskemål och genom att vi ställer frågor och visar vad vi efterfrågar. Om du letat efter våra varor i din butik utan att hitta dem, får du gärna mejla oss vilken butik det gäller på info@eguale.se. Då tar vi kontakt med butiken och berättar att önskemålet finns. Fyll gärna på med information som vi kan ha nytta av, så är chansen större att vi lyckas.

Kom ihåg att ditt val gör skillnad

Känns det motigt att plocka paketet choklad, te eller kaffe från hyllan som kostar några kronor mer än det utan certifieringar? Tänk på att utslaget per kopp kaffe eller te blir kostnaden bara några ören mer än den ”vanliga” koppen. Dessa ören som du betalar extra gör stor skillnad.

Fika schysst

Ställ gärna krav på ditt lokala café att de till exempel serverar ett rättvist kaffe, och till din arbetsgivare köper in te som är både ekologiskt och Fairtrade-märkt. Detta ger bönderna bättre förutsättningar att ställa om till mer hållbara odlingar och anpassa sig till klimatförändringar eftersom de får bättre betalt för det certifierade kaffet och därmed kan göra de investeringar som krävs för att vi alla ska kunna njuta långsiktigt.

Contact Us

Eguale
Prästgårdsängen 3
412 71 Gothenburg
Phone 031 65 48 00
info@eguale.se

Read our terms

Follow us on social media

Subscribe to our newsletter

Now you can get offers and other fun information easily via our newsletter. Subscribe by filling in your email address in the form below.