Våra produkter

Eguale Fairtrade-märkt och ekologiskt kaffe

Kaffe

Kaffebönorna i Eguales olika kaffesorter odlas i kaffekooperativ från många av världens alla hörn. Sortimentet består av såväl espresso som traditionellt bryggkaffe och finns både som hela bönor och bryggmalet. Huvudleverantör är UCIRI, världens första Fairtrade-certifierade kaffekooperativ och delägare i Eguale. Men sortimentet innehåller också flera single origins med ursprung bland annat i Dominikanska republiken, Indonesien, Peru, Honduras och Etiopien.

De flesta av kaffesorterna rostas och packas i ett Göteborgsbaserat rosteri med mer än 125 års erfarenhet av kafferostning. Rosteriet drivs av biogas och bönorna rostas enligt Slow Roast-metoden. Det innebär att kaffet rostas på en lägre temperatur under en längre tid för att få en jämnare rostning och på så sätt utvinna mesta möjliga smaker och aromer ur kaffebönan.

Choklad

Eguale chokladkakor var de första chokladkakorna på den svenska marknaden som erhöll dubbelcertifiering, d.v.s. både Fairtrade- och ekologiskt certifierade. Chokladkakorna stoltserar med korta ingrediensförteckningar och innehåller aldrig konserveringsmedel eller andra tillsatser såsom exempelvis sojalecitin.

Chokladen tillverkas på samtliga 3 kakaobönor. Forastero från främst Bolivia (Forastero har ofta en bitter karaktär, men inte den från Bolivia), men också Trinitario- och Criollo-bönor från Dominikanska Republiken.

I chokladen används bland annat ett fullrörsocker som odlas på Filippinerna: Mascobado. Det är ett oraffinerat socker där hela sockerröret används (fullrörsocker) vilket gör att nyttiga mineraler och vitaminen behålls. Mascobado har en söt arom av kola och inslag av lakrits.

Alla chokladkakor från Eguale är glutenfria.

Eguale Fairtrade-märkt och ekologisk choklad
Eguale, Fairtrade-märkt och ekologiskt te

Te

Eguale påste innehåller finaste Ceylonte plockat på Idulgashinna Bio Tea Garden i Sri Lanka – världens första ekologiska teodling. Teet är biodynamiskt odlat på 1000-1900 meters höjd över havet i ett område som är erkänt som en av världens bästa regioner för teodling. Te som odlas här omnämns ofta som ”Strictly High Grown” och ger en frisk, kraftig kopp med gyllene färg. Teet plockas, smaksätts och förpackas i Sri Lanka.

Eguale löste kommer från flera olika länder, men främst ifrån Indien. Det smaksätts och packas i Tyskland.

Eguale teer innehåller endast naturliga aromer framställt av naturliga råvaror.

Konfektyr

Eguale konfektyr är krispiga, hela kaffebönor, omslutna av ett tjockt lager vit, mörk eller mjölkchoklad. Fairtrade-märkta och ekologiska såklart – som alla Eguales produkter. 

Eguale chokladdoppade kaffebonor