Unicafec i Peru

Women’s Rights Coffee som produceras hos Unicafec är fullt spårbart till kvinnor, inkluderar en extra premie för kvinnors utveckling och innefattar ett arbetsprogram för jämställdhet.

Läs mer

Unicafec är ett litet sammansvetsat kooperativ med ca 400 medlemmar i San Ignacio-provinsen i Peru, som odlar ekologiskt och Fairtrade-certifierat kaffe av hög kvalité. Lite drygt en fjärdedel av medlemmarna i kooperativet är kvinnor och det är dessa kvinnor som är odlarna bakom Eguale Women’s Rights Coffee. Kvinnokaffet är fullt spårbart till kvinnoodlare, inkluderar en extra premie för kvinnors utveckling och innefattar ett arbetsprogram för jämställdhet.

Det finns många kvinnor i den globala kaffeindustrin också. Men de är i allmänhet inte bakom skrivborden, de är ute på fälten och sliter för småpengar. Vi är många som tycker det är dags att ändra på det och därför är det med stolthet vi på Eguale säljer ”Women’s Rights Coffee.” Av kvinnor. För kvinnor. Men till alla människor som tror på jämlikhet och rättvisa.

Kaffet kommer från kvinnorna i kooperativet Unicafec i Peru. Det finns många undersökningar som visar att kvinnor är duktiga på att driva företag och lyfta sina familjer och samhällen ur fattigdom. Ofta är de duktigare än männen. Kvinnorna sköter många gånger upp mot 70 procent av arbetet i odlingen medan det allt som oftast är männen som tar emot betalningen för skörden.

Women’s Rights Coffee är ett verktyg för att utjämna skillnaderna mellan kvinnor och män, genom att kvinnor organiserar sig, äger mark och fattar beslut som rör ekonomin i hushållen och i samhället där de bor. Det ger kvinnorna bättre självkänsla och beslutsfattandeförmåga och ökar medvetenheten om kvinnornas roll i kaffeindustrin, och behovet av jämställdhet. Produktiviteten och kvaliteten i produktionen ökar också. Kvinnornas inflytande gör att mer resurser investeras i sjukvård, utbildning och investeringar i hemmet och i produktionen.

Genom att köpa Eguale Women’s Rights Coffee stödjer du en grupp duktiga kvinnliga entreprenörer. Vårt kaffe är dessutom dubbelcertifierat, både ekologiskt och Fairtrade. Därför kan du vara säker på att det är odlat på ett ansvarsfull sätt mot människan och planeten. Och odlarna kan sälja sitt kaffe till ett skäligt pris.

Kontakta oss

Eguale
Bessemergatan 4
417 07 Göteborg
Tel 031 65 48 00
info@eguale.se

Läs om villkor

Följ oss på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nu kan du få erbjudanden och annan kul information enkelt via vårt nyhetsbrev. Prenumerera gör du genom att fylla i din e-postadress i formuläret nedan.