Fedecares

Fedecares i Dominikanska Republiken

Kaffekooperativ som bildades 1976 och är en av pionjärerna inom Fairtrade-certifierat kaffe.

Läs mer

FEDECARES består av kaffeodlare från 134 lokala odlarföreningar i 13 provinser i Dominikanska Republiken. Kooperativet bildades 1976 och är en av pionjärerna inom Fairtrade-certifierat kaffe.

FEDECARES stöttar sina medlemmar med utbildning och teknisk support för att alltid hålla en hög kvalitet på odlingen av bönorna. De bidrar också till en bättre livskvalitet för sina medlemmar genom att investera i infrastruktur, öka samarbetet mellan odlare och främja ekologiska metoder.

Ett hot mot kaffeodlarna - La Roya

La Roya (kaffebladsrost) är en svampsjukdom som angriper kaffeträdens blad och som leder till att kaffebusken till slut dör. Sjukdomen har känts till länge i den kaffeproducerande delen av världen, men den har hittills alltid gått att bekämpa och hålla någorlunda i schack.
För ett par år sedan eskalerade dock problemen och svampsjukdomens spridning blev plötsligt mer aggressiv. Många experter pekar på att klimatförändringarna bär stor del av skulden. Upp till en halv miljon kaffearbetare i Latinamerika förväntas mista sin huvudförsörjning.

Kontakta oss

Eguale
Prästgårdsängen 3
412 71 Göteborg
Tel 031 65 48 00
info@eguale.se

Läs om villkor

Följ oss på sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nu kan du få erbjudanden och annan kul information enkelt via vårt nyhetsbrev. Prenumerera gör du genom att fylla i din e-postadress i formuläret nedan.