Publicerad

Citron och ingefära – rättvis nyhet i chokladhyllan!

Eguale Citron och ingefära

Kanderad ingefära, citron och vitaminrikt Mascobadosocker. Det är några av hemligheterna i Eguales chokladnyhet Citron och ingefära. Chokladen är glutenfri, vegansk och fri från onaturliga tillsatser. Men än viktigare än innehållsförteckningen är att chokladen är Fairtrade och ekologisk – liksom alla Eguales produkter.

Med lanseringen av ytterligare en choklad vill vi motivera fler att agera genom sin konsumtion. Att erbjuda fler schyssta alternativ till de svenska marknaden är en hjärtefråga för oss.

– Vi har bevisat att det är möjligt att enbart jobba med rättvis handel och hållbar odling, utan kompromisser och nu är det dags att kunderna upptäcker det också! Det går faktiskt att både ta ställning och agera genom sin konsumtion. En Fairtrade-märkt chokladkaka i kundkorgen betyder sjukvård för en odlare på andra sidan jorden. Och att handla choklad tillverkad av ekologisk kakao torde vara varje chokladälskares första prioritet, för det säkerställer att vi kan äta kakao även i framtiden, säger Jens Baagøe, VD på Eguale.

Rättvis och vegansk chokladnyhet - Eguale Citron och ingefära

Om nyheten
Eguale Choklad Citron och ingefära:

  • Chokladen är Fairtrade-märkt och EU-ekologisk.
  • Chokladen är vegansk, glutenfri och fri från tillsatser.
  • Kakaon i Eguale Choklad Citron och ingefära odlas främst av kakaokooperativet El Ceibo, som startade 1977 i Bolivia. Kakaobönor från Bolivia har en rund, fruktig och fyllig arom.
  • Chokladkakan görs på Mascobadosocker från Filippinerna – ett oraffinerat fullrörssocker där hela sockerröret används, vilket gör att nyttiga mineraler och vitaminer stannar kvar. Mascobado har en söt arom av kola och inslag av lakrits.