Publicerad

Lyxig chokladtryffel på Fairtrade Challenge

tryffel1Idag är det Fairtrade Challenge! För sjunde året i rad uppmuntras vi att fika Fairtrade-märkta produkter under en och samma dag för att få så stort genomslag i mediebruset som möjligt. Hos oss på Eguale fikar vi alltid Fairtrade- och ekologiskt. Men idag lyxar vi lite extra med en chokladtryffel gjord på Eguale Mintcrisp. Vårsågod: här är receptet:

Eguale Mintcrisp-tryffel

Botten:
200 gram Chocolate chunk cookies (helst Fairtrade-certifierade)
50 gram ekologiskt smör

Tryffel:
300 gram Eguale Mintcrisp
1,5 dl ekologisk grädde
0,5 dl ekologisk mjölk
50 gram ekologiskt smör
Kakao att pudra över tryffeln

Klä en form, ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Krossa kakorna till smulor och blanda med rumsvarmt smör. Tryck ut till en botten i formen.

Smält den grovhackade chokladen tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull på låg värme. Rör samtidigt, men var försiktig så att inte smeten kommer i kontakt med vatten (då kan den skära sig). När allt är smält och smeten är jämn och blank hälls den över kakbotten. Låt stelna i kyl i några timmar och skär sedan små fyrkantiga bitar. Pudra kakao över bitarna.