Det finns massor kvar att göra!

Vi vet att det finns konsumenter som tar stort ansvar, och förstår att vi kan förändra världen genom att stoppa rätt varor i kundkorgen. Det är vi tacksamma för. Läs mer här hur du kan göra skillnad.

Välj både ekologiskt och Fairtrade-märkt

Om du kan välja mellan olika certifieringar anser vi att produkter som är märkta både ekologiskt och Fairtrade – då är du säker på att ditt kaffe, te eller choklad har odlats utan giftiga bekämpningsmedel och att de som odlat kaffet har fått ett schysst pris för det.

Kom ihåg att ditt val gör skillnad!

Känns det motigt att plocka paketet choklad, te eller kaffe från hyllan som kostar några kronor mer än det utan certifieringar? Tänk på att utslaget per kopp kaffe eller te blir kostnaden bara några ören mer än den ”vanliga” koppen. Dessa ören som du betalar extra gör stor skillnad.

Ställ krav på din butik!

Hittar du inte det du söker i hyllan? Fråga personalen och uppmana dem att ta in mer certifierat kaffe i sortimentet. Butikerna anpassar sitt sortiment efter kundernas önskemål och genom att vi ställer frågor och visar vad vi efterfrågar.
Om du letat efter våra varor i din butik utan att hitta dem, får du gärna mejla oss vilken butik det gäller på info@eguale.se. Då tar vi kontakt med butiken och berättar att önskemålet finns. Fyll gärna på med information som vi kan ha nytta av, så är chansen större att vi lyckas.

Fika schysst

Ställ gärna krav på ditt lokala café att de till exempel serverar ett rättvist kaffe, och till din arbetsgivare köper in te som är både ekologiskt och Fairtrade-märkt. Detta ger bönderna bättre förutsättningar att ställa om till mer hållbara odlingar och anpassa sig till klimatförändringar eftersom de får bättre betalt för det certifierade kaffet och därmed kan göra de investeringar som krävs för att vi alla ska kunna njuta långsiktigt.

Fortsätt fika.
Njut av det goda.