
Kanderad
ingefära, citron och vitaminrikt Mascobadosocker. Det är några av hemligheterna
i Eguales chokladnyhet Citron
och ingefära. Chokladen är glutenfri, vegansk och fri från
onaturliga tillsatser. Men än viktigare än innehållsförteckningen är att
chokladen är Fairtrade och ekologisk – liksom alla Eguales produkter.
Med lanseringen av ytterligare en choklad vill vi motivera fler att
agera genom sin konsumtion. Att erbjuda fler schyssta alternativ till
de svenska marknaden är en hjärtefråga för oss.
– Vi har bevisat att det är möjligt att enbart jobba med rättvis handel och
hållbar odling, utan kompromisser och nu är det dags att kunderna upptäcker det
också! Det går faktiskt att både ta ställning och agera genom sin konsumtion.
En Fairtrade-märkt chokladkaka i kundkorgen betyder sjukvård för en odlare på
andra sidan jorden. Och att handla choklad tillverkad av ekologisk kakao torde
vara varje chokladälskares första prioritet, för det säkerställer att vi kan
äta kakao även i framtiden, säger Jens Baagøe, VD på Eguale.
Om nyheten
Eguale Choklad
Citron och ingefära:
- Chokladen är Fairtrade-märkt och EU-ekologisk.
- Chokladen är vegansk, glutenfri och fri från tillsatser.
- Kakaon i Eguale Choklad Citron och ingefära odlas främst av kakaokooperativet El Ceibo, som startade 1977 i Bolivia. Kakaobönor från Bolivia har en rund, fruktig och fyllig arom.
- Chokladkakan görs på Mascobadosocker från Filippinerna – ett oraffinerat fullrörssocker där hela sockerröret används, vilket gör att nyttiga mineraler och vitaminer stannar kvar. Mascobado har en söt arom av kola och inslag av lakrits.