Certifieringar

Här kan du läsa mer om våra certifieringar.

wfto-logo-rgb-web

WFTO

WFTO står för World Fair Trade Organization, en global organisation för aktörer som arbetar med rättvis handel. För oss på Eguale, Sackeus, är det en självklarhet att vara medlem i WFTO.

Läs mer om WFTO här

fairtrade

Fairtrade

När du som konsument väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Detta, tillsammans med långsiktiga handelsavtal, ger trygghet för alla dem som inte har så stora marginaler att leva på.

Läs mer om Fairtrade här

Här hittar du vårt FLO-certifikat

Här  kan du se filmklippet ”Hej då fattigdom” där vår VD, Jens, medverkar.

krav

KRAV

KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Det betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden får en sjystare arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med GMO.

Läs mer om KRAV här

Här hittar du vårt KRAV-certifikat

eu-eko

EU-ekologiskt

Europeiska Unionen, EU, har en egen certifiering för ekologiska livsmedel. Certifieringen påminner i många avseenden om KRAV, som är betydligt vanligare på den svenska marknaden.

KRAV har till viss del mer långtgående regler än EU-märkningen, bl.a. när det gäller djuromsorg, klimat och social hänsyn.

Läs mer här om EU-ekologiskt här 

Här hittar du vårt EU-eko-certifikat

ZeroMission-markning

ZeroMission Klimatkompensation

ZeroMission är en klimatkompensationsmärkning som får användas av företag som följer ZeroMissions riktlinjer.

Alla båttransporter av Eguale kaffe klimatkompenseras genom ett projekt i Raichur Indien, där man distribuerar den effektiva spisen Chulika. Klimatkompensationen är certifierad Gold Standard och Fairtrade Climate Standard. Precis som för Fairtrade-certifierade råvaror genererar Fairtrade Carbon Credits en premie till projektet som de använder för investeringar i lokalsamhällets minskade klimatpåverkan.

ZeroMission-märkningen har instiftats av konsultbolaget U&We som arbetar med hållbarhet, socialt ansvar och miljöhänsyn