Sugen på en chokladkaka?
Bra, då ska du köpa en.

Varför? Det brukar ju vara tvärtom

Ja, men det tycker vi är fel.
Snarare är det nog så att de flesta varor som säljs i svenska mataffärer är alldeles för billiga. Priset för de billiga varorna betalas ofta av odlarna som jobbar hårt för att vi ska få njuta frukterna av deras arbete.

Vi vill få fler att se, tänka på och diskutera detta samband, och därför har vi lanserat vårt specialerbjudande Köp 1, betala för 2 – så att du kan betala vad varan verkligen är värd.

Vad händer om jag inte gör något?

Ingenting.
Allt fortsätter precis som vanligt, och det har inte blivit någon skillnad alls.

Exempel

Ett av våra vanliga kaffepaket ger ungefär 50 koppar kaffe. Butikerna prissätter våra paket lite olika, men i runda slängar kan man säga att det innebär att en kopp av vårt kaffe kostar en krona.

Vi tycker att du ska betala två kronor istället. Det känns inte helt orimligt, eller hur? (Vi tänker inte tala om för dig vad en kopp på fina kafét kostar, för det vet du redan.)

Dags att agera! Såhär gör du:

1

Köp någon av våra produkter till ordinarie pris. Alla våra produkter är Fairtrade-märkta och ekologiska, och dessutom smakar de gott, så det är bara att välja och vraka. 

2

Swisha sedan lika mycket pengar (minst!) till 9001223* och ange “Eguale” som referens i betalningen. Då hamnar dina pengar hos de som verkligen gjort sig förtjänta av din uppskattning – i just detta fallet hos kaffeodlare i kooperativet Fedecares i Dominikanska Republiken, där man drabbats hårt av kaffebladsrost.

* Kontot kontrolleras av Eguales oberoende insamlingspartner för kampanjen: Svenska kyrkans internationella arbete, som är en av Sveriges största biståndsaktörer med verksamhet i 40-talet länder och samarbete med partners i över 300 projekt.

3

Pengarna kommer användas till att bekosta skolor, mat och kläder till odlarna som jobbar hårt för alldeles för lite pengar. Allt för att du ska få det bästa i din kopp.

Gillar du kampanjen?
Dela gärna till dina vänner och hjälp oss att sprida budskapet.

null

null

Vill du veta mer om oss och vad vi står för?

Vi vill påstå att vi inte är som alla andra. Det är ju lätt att säga, tänker du. Och vi håller med. Men vi hävdar ändå att vi inte är som alla andra. För själen i vårt varumärke, vårt DNA, är kompromisslös rättvis handel.

Läs mer här